RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Preminula Eva Bačlija

Redakcija TV Subotica | 26. mart 2019. | 15:16 | Hronika

Preminula Eva Bačlija

U Subotici je, posle duže i teške bolesti, preminula Eva Bačlija (1952-2019), novinar u penziji. Celu svoju profesionalnu karijeru je provela u novinarstvu, a i kao penzioner je, dok ju je služilo zdravlje, bila vezana za ovaj posao.

Svoje prve tekstove objavila je u „Subotičkim novinama“ gde je i zaposlena od 1976. godine, a u ovoj medijskoj kući je provela najveći deo karijere. Kasnije je nastavila sa radom u nedeljniku „Subotičke“, a profesionalnu karijeri novinara okončala je u „Bunjevačkim novinama“, odakle i odlazi u penziju.

Kao novinar, jednako uspešno je obrađivala teme iz više oblasti, a najviše se isticala u poslednje vreme temama vezanim za obrazovanje, kulturu, socijalna pitanja...

Uz posao novinara, svoju kreativnost je pokazala i u izradi više monografija i sličnih izdanja, a posebno se istakla u izradi monografije „Kolevka ljulja srcem“, čiji je bila autor i redaktor.

Osim što je tekstove pisala, ona je u jednom periodu svoga rada u novinskim kućama u kojima je radila bila i lektor, pre svega u „Subotičkim novinama“, „Sportskim subotičkim novinama“ i „Bunjevačkim novinama“, a bila je i lektor više izdanja raznih subotičkih autora.

Među kolegama će ostati upamćena kao vredna osoba, ali i kao novinar koji će rado dati savet mlađima, pronaći vremena da sasluša, pomogne...

Eva Bačlija će biti sahranjena u sredu, 27. marta, na Kerskom groblju u Subotici, iz crkvene kapele.

Ostale vesti iz ove kategorije