RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Održana šesta sednica Parlamenta privrednika

Sanda Mileusnić | 3. april 2019. | 13:51 | Privreda

 Održana šesta sednica Parlamenta privrednika

Problemi privrede u regionu, privredna kretanja na teritoriji Severnobačkog upravnog okruga i novine u programima i pozivima Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije, neke su od tema sa 6. sednice Parlamenta privrednika. Sednici je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede s namerom da u neposrednom kontaktu sa privrednicima sazna više o problemima sa kojima se susreću.

Ministarstvo privrede obilazi privredne komore širom Srbije da bi u direktnom razgovoru sa lokalnim privrednicima saznali koje su specifičnosti svakog regiona, kao i koji su njihovi problemi u poslovanju, sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta za privredu.

U ovom regionu bilo je značajnih investicija koje su doprinele razvoju, zaključio je državni sekretar, dodavši da su sve institucije Republike Srbije na istom zadatku postizanja što boljih privrednih rezultata.

Statistički podaci Fonda za razvoj Srbije pokazuju da je ovaj region u poslednje tri godine povukao oko 220 miliona dinara kredita, a svega 40 miliona bespovratnih sredstava. U saradnji sa Ministarstvom privrede, Fond ima dve kreditne linije za koje je ministartvo izdvojilo 500 miliona dinara za razvojne projekte i investiciono ulaganje u privredu.

Fond za razvoj afirmiše mlade na pokretanje sopstvenog biznisa nudeći im start up kredite.

Privredna kretanja regiona su u blagom porastu u odnosu na isti period prethodne godine, istakao je Mitar Nikolić.

Predsednik Parlamenta privrednika zaključio je da privreda u regionu još uvek opstaje, ali da je problem odliva radne snage nešto na čemu u budućnosti treba raditi u saradnji sa svim nivoima vlasti.

Ostale vesti iz ove kategorije