RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Održano takmičenje Šta znaš o zdravlju – šta znaš o Crvenom krstu“

Aleksandra Orlić | 5. april 2019. | 14:20 | Zdravstvo

Održano takmičenje Šta znaš o zdravlju – šta znaš o Crvenom krstu“

Tradicionalno takmičenje osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „Šta znaš o zdravlju – šta znaš o Crvenom krstu“, održano je u prostorijama Crvenog krsta. Ove godine u smotri učešće je uzelo 15 škola sa teritorije našeg Grada.

U sklopu obeležavanja, 7. aprila - Svetskog dana zdravlja,  Crveni krst je, uz podršku Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, treću godinu za redom, organizator takmičenja koje ima za cilj promociju, prevenciju i očuvanja zdravlja. Kviz „Šta znaš o zdravlju – šta znaš o Crvenom krstu“, okupio je 19 ekipa koje su činili učenici subotičkih škola, i koji su imali zadatak da se informišu i nauče ponešto o istorijatu i tradiciji ove humanitarne organizacije.

Veliki broj đaka, je sa nestrpljenjem čekao početak takmičenja, za koje su se, kako kažu, vredno pripremali.

Ekipi srednjoškolaca iz Medicinske škole, nije bilo teško da savladaju dato štivo, s obzirom na to da je u fokusu svakog budućeg i profesionalnog medicinara upravo promocija zdravlja. Predstavnik tročlanog tima, istakao je da mu je velika čast da sa ostalim učesnicima Kviza, bude deo podrške obeležavanju Svetskog dana zdravlja. Nadaju se pobedi, među srednjoškolskim grupama, jer su i prethodnih godina  u istom sastavu ostvarivali zapažene plasmane.

Takmičenje se sastojalo iz testiranja teoretskog i praktičnog znanja učenika, kroz učešće u poligonima, koje su pripremili vršnjački edukatori Crvenog krsta. Održavanju kviza „Šta znaš o zdravlju – šta znaš o Crvenom krstu“, prisustvovao je sekretar Crvenog krsta Vojvodine, Boško Mitrašinović, kao i predstavnici  Grada.

Prvoplasiranim ekipama, po oceni ispitne komisije, biće uručeni pehari, a potom će pobednički timovi predstavljati naš Grad na Pokrajinskom takmičenju, koje će se održati 10. aprila, u Novom Sadu.

Ostale vesti iz ove kategorije