RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bum u prodaji i kupovini polovnih stvari za decu

Nina Kovačević | 12. april 2019. | 11:51 | Društvo

Bum u prodaji i  kupovini polovnih stvari za decu

Pre nekoliko godina naša sugrađanka Laura Repija, došla je na ideju da otvori dečju second hand prodavnicu,  jedinstvenu po tome što će prodavati isključivo robu koju donesu sami roditelji. Laurina radnja je u potpunosti zaživela, budući da je sve veći broj onih koji je posećuju, kako bi pazarili, ali i prodali stvari koje njihovoj deci više nisu potrebne. Većina sugrađana se, osim ekonomskih razloga, za kupovinu odlučuje i zbog kvaliteta ponuđene robe, poručuje vlasnica.

Nataša Francišković je majka dvoje male dece, često posećuje dečji second hand i kaže da nema predrasude jer je deo robe potpuno nov, a stvari koje su polovne su očuvane i očišćene.  Zadovoljna je ponudom, a cene su, kaže, veoma povoljne.

Naša sugrađanka, Sanja  Cvijanov koja ima troje dece, rekla nam je da joj mnogo znači što postoji mesto na koje je moguće odneti stvari koje se više ne koriste, a koje su drugim roditeljima potrebne. Iako su cene duplo niže od vrednosti robe, ona je zadovoljna prodajom i saradnjom, a često se i sama osim u ulozi prodavca nađe na mestu kupca. 

Second hand „Su Baby Booom“  je prvi i jedini  second  hand tog tipa u našem gradu, a u njemu osim za bebe i malu decu možete pronaći i odeću i obuću za decu do dvanaest godina.  Prema rečima vlasnice Laure Repije iako su na početku kod sugrađana  postojale brojne predrasude,  broj roditelja kupaca i roditelja koji žele da prodaju  garderobu i igračke koje im više nisu potrebne je svake godine sve veći čime je  njihova ideja zaživela.

Dečji second hand u našem gradu u kome možete pronaći kompletnu opremu za bebe, auto sedišta,   odeću i obuću za decu, igračke i društvene igre,  postoji pet godina.

Ostale vesti iz ove kategorije