RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Ponovo radi Eurocinema

Aleksandra Orlić | 12. april 2019. | 13:44 | Kultura

Ponovo radi Eurocinema

Renovirani bioskop „Eurocinema“, sinoć je otvorio svoja vrata za sve ljubitelje sedme umetnosti. U adaptaciju je uloženo preko 6,5 miliona dinara, od kojih je 3,1 dobijeno preko konkursa Filmskog centra Srbije, dok je ostatak troškova pokrio Otvoreni univerzitet.

Protekla dva meseca, vredno se radilo na adaptaciji amfiteatra Otvorenog univerziteta, u kom je smešten stalni bioskop „Eurocinema“. Stara sala, raspolagala je kapacitetom od  213 mesta, čiji broj je nakon postavljanja novih stolica, čime se dobilo na komociji i udobnosti, smanjen na 195 mesta.  Pored toga, modernu estetiku prati i zamena poda, kao i novog platna koje spremno dočekuje buduće projekcije svetske kinematografije. U čast ponovnog otvaranja bioskopa, priređena je svečanost, koju je upriličilo besplatno prikazivanje novog domaćeg filma „Balkanska međa“.

Dugogodišnji saradnici i ljubitelji sedme umetnosti, raduju se ponovnom otvaranju Eurocineme, jer ga smatraju mestom od velikog značaja za kulturu u našem gradu.

U narednom periodu subotičke filmofile očekuje bogat repertoar „Eurocineme“, o čijem kvalitetu svedoči podatak da je u proteklih par godina broj gledalaca ovog bioskopa, na godišnjem nivou, prelazio cifru od 45.000.

Ostale vesti iz ove kategorije