RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počeli probni završni ispiti za osnovce

Aleksandra Orlić | 12. april 2019. | 13:46 | Društvo

Počeli probni završni ispiti za osnovce

Učenici osmih razreda širom Srbije, u 12 časova polagali su probni završni ispit, tačnije probni test iz matematike, dok ih sutra očekuje provera znanja iz maternjeg jezika kao i kombinovani test. Naša ekipa obišla je OŠ „Jovan Mikić“, kako bi zabeležila atmosferu pre početka testiranja.

Pred maturantima osnovnih škola, u narednom periodu naći će se mnoga pitanja - kako ona koja se tiču životnih odluka, poput odabira škole u kojoj će nastaviti svoje obrazovanje, tako i onih koja se tiču stečenog znanja tokom osmogodišnjeg školovanja. Tačno u 12 časova, u OŠ „Jovan Mikić“, 98 đaka koji nastavu pohađaju na srpskom i mađarskom jeziku, počelo je sa rešavanjem probnog testa iz matematike, koji se sastojao od 20 pitanja osnovnog, srednjeg i naprednog nivoa. Mnogi od njih pre početka imali su pozitivnu tremu, svesni da je ovo ipak proba pred završni ispit, koji ih očekuje u junu.

Đaci će sutra, od ranih jutarnjih časova popunjavati test iz maternjeg jezika, nakon čega ih očekuje kombinovani test koji obuhvata razne oblasti iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. Po ostvarenim rezultatima na završnom ispitu, mali maturanti, OŠ „Jovan Mikić“, godinama unazad nalaze se u samom vrhu, a tome u prilog ide i pažljivo planirana organizacija probne mature.

Rezultati probnog završnog ispita iz matematike, maternjeg jezika i kombinovanog testa, biće objavljeni nedelju dana od dana testiranja, na sajtu škole kao i na školskoj Oglasnoj tabli.

Ostale vesti iz ove kategorije