RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Trudnoća je dar“

Aleksandra Orlić | 15. april 2019. | 11:46 | Društvo

„Trudnoća je dar“

Na Otvorenom univerzitetu, protekle subote, održan je besplatan seminar za trudnice, koji vode poznate voditeljke popularnog kviza „Slagalica“. Seminar pod nazivom „Trudnoća je dar“ okupio je veliki broj naših sugrađanki koje su tragale za odgovorima na najčešća pitanja budućih mama.

Svaka trudnica susreće se sa mnoštvom pitanja koje donosi takozvano „drugo stanje“, stoga je vrlo važno imati pravu i adekvatnu podršku tokom najlepših devet meseci, kao i u prvim danima nakon porođaja. Za Kristinu Radenković, majku devojčice i Mariju Veljković, majku dve devojčice i dečaka, upravo je to bila vodilja prilikom osmišljavanja seminara — da pomognu  budućim majkama da se sigurnije osećaju i spremnije dočekaju novo razdoblje u  životu. Projekat „Trudnoća je dar“, Marija i Kristina u saradnji sa ginekolozima i anesteziolozima, realizuju već treću sezonu širom Srbije.

Sedmi po redu seminar, naše sugrađanke dočekale su sa najčešćim pitanjima poput mogućnosti dobijanja epidurala i saveta za uspešno dojenje.

Seminar „Trudnoća je dar“, čija je preteča Jutjub kanal koji vode Marija i Kristina, na kom dele svoju roditeljsku svakodnevicu, iskustva, radosti i brige kao i sve ono što podrazumeva roditeljstvo, završen je neformalnim druženjem, kao i uručivanjem poklona prisutnim trudnicama.

Ostale vesti iz ove kategorije