RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Udruženje slepih i slabovidih dobilo novi laptop, digitalne knjige i uređaj za čitanje

Redakcija TV Subotica | 15. april 2019. | 12:17 | Društvo

Udruženje slepih i slabovidih dobilo novi laptop, digitalne knjige i uređaj za čitanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Udruženje slepih i slabovidih u Subotici kako bi ispunio obećanje koje je dao prilikom prethodne posete i uručio im laptop računar, 30 digitalnih knjiga i dejzer - uređaj za čitanje.

Ministar Đorđević istakao je da se Ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji kroz razvijanje partnerskog odnosa sa udruženjima osoba sa invaliditetom i pružanju finansijske i stručne podrške.Kako je ministar rekao, cilj obilazaka svih ustanova koje brinu o osobama sa invaliditetom jeste da se bolje sagledaju uslovi u kojima ove osobe žive i pronađu najbolji načini za njihovo unapređenje.

„Tokom prethodne posete Udruženju u Subotici članovi su nam predočili šta je to što im je potrebno kako bi se unapredili njihovi uslovi života. Pomoću knjiga, uređaja za čitanje i laptopa, članovi Udruženja moći će da se edukuju, razonode i da zajedno provedu vreme. Ministarstvo je tu uvek da pomogne u skladu sa mogućnostima i trudićemo se da kao i do sada i u narednom periodu pružimo podršku svim udruženjima osoba sa invaliditetom u Srbiji“, rekao je Đorđević.

Predsednik Udruženja slepih i slabovidih Veso Avram zahvalio je ministru Đorđeviću na poseti istakavši da su podrška Ministarstva i napor koji ministar lično ulaže za stvaranje boljih uslova života osoba sa invaliditetom ovom udruženju od velikog značaja.

 

Ostale vesti iz ove kategorije