RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U angio-sali ubuduće i najzahtevnije procedure

Nina Kovačević | 17. april 2019. | 14:06 | Zdravstvo

U angio-sali ubuduće i najzahtevnije procedure

Opštu bolnicu Subotica posetili su stručnjaci u oblasti interventne kardiologije iz Banja Luke kako bi sa stručnjacima u našem gradu razmenili znanja,  iskustva i prezentovali metode u interventnoj dijagnostici kompleksnih lezija. Interventni timovi Opšte bolnice Subotica i UKC iz Banja Luke obavili su intervencije u Sali za katetarizaciju srca OBS.

Za savremeni pristup  intervencijama u kardiologiji, osim opreme, neophodni su i ekperti, a za njihovo usavršavanje potrebno je vreme. Razmena iskustva sa stručnjacima iz oblasti interventne kardiologije doprineće ostvarenju cilja da se procedura koja se obavlja u razvijenim centrima, uvrsti u svakodnevni rad Angio sale u našoj bolnici, poručio je šef  Angio sale, dr Saša Dželebdžić.

Šef odeljenja interventne kardiologije UKC Banja Luka, dr Saša Lončar  istakao je da se visoko sofisticirana metoda intravaskularnog ultrazvuka radi rutinski, ali retko, i čini pet do deset odsto svih procedura. Trogodišnje iskustvo u praksi i znanje, stručnjaci iz Republike Srpske preneli su kolegama u našem gradu, što je  nastavak uspešne saradnje. 

Angio sala u našem gradu radi godinu i po dana i  pruža bolesnicima lečenje po najvišim svetskim standardima, podsetio je direktor Opšte bolnice  dr Slobodan Puškar. U saradnji sa kolegama iz Republike Srpske izvedene su najkompleksnije procedure na lezijama na koronarnim krvnim sudovima, koje se izvode u najsavremenijim zemljama sveta. 

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović,pozdravila je saranju stručnjaka iz oblasti interventne kardiologije.

Iz grada  podsećaju da je rad Angio sale pored podrške lokalne samouprave, omogućila Pokrajina koja je u opremanje i edukaciju uložila 190 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije