RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Obeležen Dan Evrope na Trgu

Nina Kovačević | 9. maj 2019. | 13:35 | Društvo

Obeležen Dan Evrope na Trgu

Evropski pokret u našem gradu tradicionalno je  obeležio  Dan Evrope na Trgu. Tom prilikom  bio je otvoren „EU Info kutak“ na kome su zainteresovani građani mogli da dobiju dodatne informacije o EU, njenim institucijama, državama članicama i procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Neki od građana okupljenih na Trgu znali su da se danas obeležava Dan Evrope. Ipak,  dok jedni  smatraju da ulazak u Evropsku uniju znači izlazak iz krize, drugi rešenje ne vide u tome, a ima i onih koji su po tom pitanju neodlučni.

Iz kancelarije Evropskog pokreta u našem gradu kažu da su aktivnosti koje nudi Evropska unija prilagođene mladima i da su današnji dan na Trgu iskoristili da zainteresovanim sugrađanima podele brošure i informišu ih o idejama EU.

Iz kancelarije  Evropskog pokreta dodaju da se nadaju što skorijem pridruživanju Srbije  Evropskoj uniji koja broji 28 članica.

Iako je vreme bilo kišovito,  građani su bili zainteresovani za evropske ideje, poručio je Filip Budanović, koordinator programa za mlade u Centru lokalne demokratije.

Proslavu Dana Evrope u organizaciji  Centra lokalne demokratije,obeležiće koncert  koji će biti održan sutra sa početkom u 19h u parku Ferenca Rajhla.

 

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije