RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gimnazijalci koncertom pomažu Danijeli

Marijana Tolimir | 10. maj 2019. | 11:22 | Društvo

Gimnazijalci koncertom pomažu Danijeli

Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ priključili su se akciji za pomoć našoj slepoj sugrađanki Danijeli Peić. Oni su zajedno sa profesorima organizovali koncert, a sav prihod ići će za kupovinu kuće za Danijelu i njenu majku.

Na repertoaru se našlo po nešto za svačiji ukus– od etno muzike do rokenrola. Gimnazijalci su ovaj poseban koncert priredili kako bi pomogli bivšoj učenici Danijeli, koja se nalazi u teškoj životnoj situaciji. Kažu da im je veliko zadovoljstvo što mogu da učine dobro delo i daju svoj doprinos u akciji „Dan za Danijelin san“.

A Danijelin san je da najzad živi u pristojnoj kući. Uprkos tome što je ostala slepa, ova hrabra devojka je uspešno završila Gimnaziju, i kako kaže, veoma je dirnula akcija koju su za nju organizovali neki novi gimnazijalci, kao i njeni bivši profesori.

Ideja da se pomogno bivšoj učenici rodila se pre mesec dana, kaže profesorka Gordana Budanović, i da dodaje da osim želje da Danijela dobije dom, namera je i da se kod đaka razvije svest o tome da potrebno pomoći onom ko se nađe u nevolji.

Učenici, profesori, kao i svi koji su posetili koncert, mogli su da daju dobovoljan prilog za Danijelu.
 

Ostale vesti iz ove kategorije