RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Hemijsko-tehnološka škola domaćin republičkih takmičenja

Sanda Mileusnić | 10. maj 2019. | 13:48 | Društvo

Hemijsko-tehnološka škola domaćin republičkih takmičenja

Hemijsko-tehnološka škola je domaćin i organizator republičkih takmičenja srednjih stručnih škola Srbije iz područja rada  hemija, nemetali i grafičarstvo i tekstilstvo i kožarstvo, koje se održava od 9. do 11. maja.

Na takmičenjima učestvuje oko 250 đaka i njihovih mentora iz cele Srbije, koji tokom tri dana odmeravaju i teorijsko i praktično znanje. Školu domaćina predstavlja sedmoro učenika. Jedna od njih, Miljana Milijašević, koja pohađa treći razred, kaže da očekuje dobar plasman, jer se pripremala i na dodatnim časovima sa svojom mentorkom.

Prošlogodišnja pobednica takmičenja iz oblasti tekstila, Marija Petrović iz Beograda, ističe da je praktični deo  teži od teorijskog.

Danka Prijaković  iz Mladenovca po prvi put učestvuje na takmičenju republičkog ranga, a predstaviće se haljinom od džinsa koju je sama dizajnirala.

Direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković, napominje kako je ova obrazovna ustanova i ranije organizovala slična takmičenja, ali  prvi put dva istvoremeno. Prema njegovim rečima, to jeste izazov,  ali kome su, smatra,  kao škola dobitnik Svetosavske nagrade, dorasli.  

Svečano proglašenje pobednika zakazano je za sutra u 9 sati u prostorijama škole.

Ostale vesti iz ove kategorije