RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Hercegovci pomogli Dejanu da dobije krov nad glavom

Marijana Tolimir | 13. maj 2019. | 11:00 | Društvo

Hercegovci pomogli Dejanu da dobije krov nad glavom

Dejan Zurovac, koji je pre gotovo tri decenije izbegao iz Mostara, konačno će nakon godina provedenih u podstanarstvu  dobiti svoj krov nad glavom, i to zahvaljujući Zavičajnom udruženju „Hercegovina“. Brojnim donacijama, što u novcu, što u materijalu, Hercegovci su za veoma kratko vreme uspeli da trošnu kuću dovedu u zavidno stanje.

Dejan emocije nije mogao da sakrije. Nakon 27 godina izbeglištva i života po tuđim stanovima, konačno će se useliti u svoj dom. Život ga je kaže, nosio svuda, ali je rešio da se skrasi u Subotici. Ipak, u domaćinstvu samo on privređuje, a uz to je teško bolestan. Uprkos životnim nedaćama, Dejan  nije klonuo duhom i u budućnost gleda s velikim optimizmom, a danas je za njega najveći dan, jer očekuje rođenje sina prvenca.

Kuću je dobio od Grada, uz podršku Komesarijata za izbeglice, međutim, kako nije imao novca za adaptaciju, obratio se Zavičajnom udruženju „Hercegovina“ za pomoć, čiji je i član. Zajednički, uz pomoć brojnih prijatelja, kuća je za samo dva meseca potpuno rekonstruisana, a iz Udruženja se nadaju za će za još toliko biti i useljiva.

Osim adaptacije kuće Dejanu Zurovcu, Udruženje „Hercegovina“ i ranije je bilo deo humanitarnih akcija , ali je ova, kako ističu, bila najveći izazov. Planiraju da pomognu i Danijeli Pejić, koja takođe čeka svoj dom.

Ostale vesti iz ove kategorije