RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvorena vrata za buduće pravnike

Sanda Mileusnić | 13. maj 2019. | 12:58 | Društvo

Otvorena vrata za buduće pravnike

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, Visokoškolska jedinica u Subotici, organizovao je Dan otvorenih vrata za sve srednjoškolce završnih razreda. Budući brucoši su imali priliku da na jedan dan steknu utisak kako je to biti student, a njihove starije kolege bile su tu da odgovore na sva pitanja.

Svi koji su pri kraju svog srednjoškolskog obrazovanja, a i ostali zainteresovani koje privlači pravna struka, na Danu otvorenih vrata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, iz prve ruke su mogli da saznaju sve što ih interesuje o načinu studiranja i prednostima koje ovaj fakultet nudi, kako bi lakše mogli doneti odluku koja će odrediti tok njihove karijere.

Ova visokoškolska ustanova može se pohvaliti dugogodišnjom saradnjom sa pravosudnim institucijama u našem gradu. Upravo su sudija Višeg suda u Subotici, Milena Radivojev i Osnovni javni tužilac, Livija Panić Miletić, održale predavanje na temu „Vršnjačko nasilje i opojne droge“ u sklopu Dana otvorenih vrata.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe akreditovan je za upis 100 studenata godišnje na opšte-pravni studijski program, a cena upisa je  1500 evra i u nju su uračunati svi troškovi. Menadžer fakulteta nam objašnjava kako postoje i tri stipendijska programa.

Zainteresovani budući studenti prava, za upis na ovaj fakultet mogu se prijaviti 3. i 4. jula, prijemni ispit će polagati 8. jula, a upisati se 15. i 16.jula, kada će dobiti indeks u ruke i zvanično postati studenti.

Ostale vesti iz ove kategorije