RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

„Prozor zdravlja — proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“

Aleksandra Orlić | 14. maj 2019. | 10:26 | Zdravstvo

„Prozor zdravlja — proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u prostorijama ove organizacije, održana je akcija „Prozor zdravlja — proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, tokom koje su sugrađani bili u prilici da besplatno i brzo provere osnovne faktore rizika po zdravlje i dobiju savete stručnjaka.

Nedelja Crvenog krsta, počela je Svetskim danom Crvenog krsta, 8. maja, i trajaće do sutra. U okviru programa obeležavanja i ove godine organizovano je više aktivnosti, poput izložba, radionica, humanitarnih akcija, darivanja beba, kao i akcije besplatne kontrole zdravlja za građanstvo pod nazivom „Prozor zdravlja — proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“.

Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta, su u saradnji sa predstavnicima Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje sugrađanima merili krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i utvrđivali indeks telesne mase (BMI). Tokom tročasovne akcije, deljeni su i savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Održani pregledi osmišljeni su po principu ciklusa zdravstvenih akcija pod nazivom "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, koji se tokom godine održavaju u ruralnim sredinama Subotice, te je ovo je bila prilika i da gradski žitelji prekontrolišu svoje zdravlje putem istih preventivnih pregleda.

Ostale vesti iz ove kategorije