RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ambasador Švedske u poseti Subotici

Sanda Mileusnić | 14. maj 2019. | 13:20 | Društvo

Ambasador Švedske u poseti Subotici

Ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, Jan Lundin, posetio je Suboticu, gde ga je primio gradonačelnik Bogdan Laban. Na sastanku je bilo reči o saradnji koja traje već nekoliko godina, s posebnim akcentom na projekte  iz oblasti zaštite životne sredine, u koje Švedska planira da investira u našoj zemlji.

Ambasador Kraljevine Švedske, Jan Lundin, bio je u trećoj zvaničnoj poseti Subotici, i istakao da je napredak u izgradnji infastrukture u našem gradu  svake godine sve vidljiviji. Švedski grad Sandviken i Subotica međusobno sarađuju na poslovnom planu, pa su u tom pogledu retki, a mogu biti i primer drugim gradovima, uveren je ambasador.  Lundin je izrazio želju da što više švedskih investitora dođe u Suboticu.

Gradonačelnik Laban pohvalio se švedskom ambasadoru o napretku koji je Subotica ostvarila u prethodne dve godine, od njegove prve posete do danas, a razgovarali su i o međugradskoj saradnji Subotice i Sandvikena. Ulaganje u životnu sredinu i Palić, bile su teme za koje je ambasador bio najviše zainteresovan, a bilo je govora i o izgradnji fudbalskog stadiona koja se očekuje na leto.

Saradnja Subotice i Švedske nastaviće se i u budućnosti, a treba raditi i na njenom proširenju, složili su se Laban i Lundin.

Ostale vesti iz ove kategorije