RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

„Street volleyball“ u subotu u centru grada

Sanda Mileusnić | 15. maj 2019. | 11:19 | Sport

„Street volleyball“ u subotu u centru grada

Turnir ulične odbojke „Street volleyball“, 19. po redu, održaće se u subotu 18.maja sa početkom u 10 časova u organizaciji Odbojkaškog kluba Volleyball 2000, a pod pokroviteljstvom Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice. Oko 180 ekipa takmičiće se na terenima za mini odbojku koji će biti postavljeni na Trgu republike i Trgu slobode.

Ulični turnir odbojke u našem gradu igra se od 2000.godine, a prema rečima organizatora, prerastao je u manifestaciju koja se u retko kojem gradu u Evropi održava na tako visokom nivou. Na 17 terena, snage će odmeriti oko 150 do sada prijavljenih ekipa i 25 klubova, od kojih su dva iz inostranstva, iz Beča i Prijedora.

Odbojkašica Spartaka na poziciji primača, koja je ujedno i promoter ove manifestacije, ističe da je akcenat na mladim igračima i njihovom napretku u ovom sportu.

Organizator nam objašnjava da će se turnir igrati u šest kategorija za devojčice, a u tri za dečake i  da ekipa koja želi da osvoji turnir, mora da ima sve pobede. Nagrade u vidu medalja, obezbeđene su za najbolje igrače i trenere.

Turnir će u subotu početi u 10 časova, kada će se ekipe razigravati, nakon čega će uslediti kvalifikacije, a finalni mečevi planirani su u periodu od 14 do 17 časova. Prijava ekipa moguća je do četvrtka.

Ostale vesti iz ove kategorije