RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kompanija Lidl pomogla opremanje senzorne sobe u OISŠ „Žarko Zrenjanin“

Aleksandra Orlić | 15. maj 2019. | 13:33 | Društvo

Kompanija Lidl pomogla opremanje senzorne sobe u OISŠ „Žarko Zrenjanin“

Za učenike predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta OISŠ „Žarko Zrenjanin“, otvorena je senzorna soba, u kojoj će deca imati prilike da dobijaju stručne tretmane uz primenu tehnologije koja će pozitivno uticati na unapređenje njihovog psihofizičkog razvoja. U opremanju specijalizovane prostorije većinski je učestvovala kompanija Lidl, koja je za ovu namenu donirala oko 500.000 dinara.

OISŠ „Žarko Zrenjanin“ dugo je čekala ovaj trenutak, kada će svojim učenicima koji imaju problema u intelektualnom i fizičkom razvoju, pružiti mogućnost da u interaktivnoj prostoriji, takozvanoj senzornoj sobi, istraže i razvijaju svoje senzorne veštine, da se relaksiraju i oslobode napetosti.

U senzornoj sobi nalazi se savremena tehnologija koja potpomaže stimulaciju čula vida, sluha, dodira i mirisa. Najveći efekti postižu se kod dece mlađeg uzrasta, sa kojima će raditi školski defektolozi.  Kompanija Lidl, koja je poslovanje u Srbiji i u našem gradu započela pre nešto više od pola godine, učestvovala je u opremanju ove prostorije.

Pored kompanije Lidl, u opremanju senzorne sobe učestvovali su  i Klub „Soroptimist“ i Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“, koji su donirali klimu, kupljenu od sredstava prikupljenih na humanitarnom koncertu koji je održan u aprilu.  Podršku u realizaciji ovog projekta pružio je i Grad.

Senzorna soba otvorena je na dan kada OISŠ „Žarko Zrenjanin“ obeležava rođendan. Ova obrazovna ustanova, osnovana 1957. godine, jedna je od najstarijih specijalnih škola u Srbiji. Nastavu u njoj pohađa  177 đaka podeljenih u tri grupe – predškolsku, osnovnoškolsku i srednjoškolsku.

Ostale vesti iz ove kategorije