RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Biljke začinile proslavu Dana škole

Nina Kovačević | 15. maj 2019. | 13:34 | Društvo

Biljke začinile proslavu Dana škole

U OŠ „Jovan Mikić“ 59.put  obeležen je Dan škole. Tom prilikom učenici su pripremili prigodan program, a u sklopu projektne nastave  organizovan  je sajam  preduzetništva čime je  prezentovan rezultat dvomesečnog interaktivnog  projekta pod nazivom „Aromatični vrt-urbani baštovani“.

Učenice koje pohađaju ovu osnovnu školu kažu da je mnogo vole jer je posebna. Proslavu dana škole obeležila je izložba začinskog bilja u čijoj pripremi su učenici, sadeći biljke i zalivajući ih, uživali i učili, a ideju su pronašli na obrazovnoj platformi na kojoj su digitalno sarađivali učenici, nastavnici i roditelji. 

U sklopu projektne nastave učenici su imali priliku da se sa temom začinskog bilja upoznaju kroz dvanaest predmeta,  čak  i kroz versku nastavu i informatiku. Prednost interaktivne nastave je prema rečima Vesne Tomić, nastavnice nemačkog jezika u OŠ „Jovan Mikić“ u tome što poboljšava nastavni proces.

Izložba aromatičnih biljaka bila je prodajnog karaktera, a na taj način su se deca upoznala i sa mogućnostima zarade. Aromatični vrt začinskog bilja je sjajan multidisciplinaran projekat koji će u školi pokušati da zadrže i za naredne generacije učenika, poručila je Marija Milodanović, direktorka OŠ „Jovan Mikić“

Iz OŠ„Jovan Mikić“ poručuju da su tokom prethodne godine mnogo uradili kako bi doprineli unapređenju procesa obrazovanja, a raduju se što je  povećan broj učenika.

Ostale vesti iz ove kategorije