RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Noć muzeja u Subotici na preko 20 lokacija

Marijana Tolimir | 16. maj 2019. | 11:58 | Kultura

Noć muzeja u Subotici na preko 20 lokacija

Širom sveta u 120 gradova u subotu, 18. maja, održaće se Noć muzeja, a među njima će se i ove godina naći Subotica. Za posetioce je pripremljen raznovrstan program koji će trajati sve do jedan sat ujutru.

Od 17 sati pa sve do 1 posle ponoći vrata kulturnih ustanova biće otvorena, a ulaz besplatan. U još jednoj Noći muzeja Subotičane očekuje bogat i nesvakidašnji program: brojne Izložbe, radionice, koncerti, predstave pod sloganom i okosnicom „Sloboda umetničkog izražavanja“.

Svake godine broj učesnika je sve veći: tako će se ovogodišnja Noć muzeja održati na preko 20 lokacija u gradu i na Paliću. Značaj ove kulturne manifestacije koja se održava širom Srbije i sveta, jeste da se građani malo više bave kulturom, poručuju iz lokalne samouprave.

U Gradskom muzeju Noć počinje i završava se ranije –od 16 saqti do ponoći. Posetioci će moći da pogledaju stalne i gostujuće izložbe, a biće orghanizovane i radionice za decu, kao dva koncerta.

Palić je prvi put u manifestaciji učestvovao prošle godine, i s obzirom na to da je vladalo veliko interesovanje, započetu tradiciju nastavlja i ove godine, događajima na nekoliko lokacija.

Ukoliko vreme dozvoli, i ove godine od 21 do ponoći na zgradi Narodnog pozorišta održaće se projekcija fotografija „Spomenici kao pobednici“, a manifestaciji „Noć muzeja“ priključili su se i subotički đaci – u Politehčkoj školi koncertom, u Muzičkoj izložba instrumenata, a u Velikoj većnici koncertom prvonagrađenih učenika na trubačkom takmičenju. Detaljan program Noći muzeja dostupan je na stanici nocmuzeja.rs/Gradovi/Subotica.

Ostale vesti iz ove kategorije