RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Održan naučni simpozijum Ekonomskog fakulteta

Sanda Mileusnić | 17. maj 2019. | 12:17 | Društvo

Održan naučni simpozijum Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet u Subotici organizovao je tradicionalni 24. Međunarodni naučni simpozijum sa temom  globalizacija, inovacije, tranzicija i digitalizacija u okviru podrške strategijskom menadžmentu  u procesu odlučivanja.  Na skupu su učestvovali stručnjaci iz desetak zemalja.

Naučni skup posvećen strategijskom menadžmentu, okupio je autore koji se ovom temom bave u svom naučno-istraživačkom radu, a podrazumeva razmenu rezultata, objašnjava dekan Ekonomskog fakulteta. To je istovremeno i prilika da se uspostave kontakti i buduća partnerstva.

Docent sa Ekonomskog fakulteta u Subotici, Nemanja Berber, predstavio je svoj rad koji govori o upoređivanju procesa između našeg menadžmenta ljudskih resursa i onog u Evropi. Na osnovu prikupljenih podataka možemo preporučiti domaćim kompanijama kako da unaprede svoju praksu u ovoj oblasti, objašnjava naš sagovornik.

Ovakvi naučni skupovi su za fakultet izuzetno bitni, a mi u Subotici ostvarujemo veoma dobre rezultate na njima, zaključuje dekan i dodaje da će i u budućnosti nastaviti sa tradicijom organizovanja ovog simpozijuma.

Ostale vesti iz ove kategorije