RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Učenici Hemijsko-tehnološke škole osvojili četiri medalje

Sanda Mileusnić | 17. maj 2019. | 13:22 | Društvo

Učenici Hemijsko-tehnološke škole osvojili četiri medalje

Na dva nedavno održana Republička takmičenja, čiji je domaćin bila Hemijsko-tehnološka škola, njeni učenici ostvarili su zavidne rezultate osvojivši  četiri medalje.

Obraz svojoj školi osvetlala je Doris Cvik, učenica drugog razreda, koja je osvojila drugo mesto na takmičenju iz tekstilnih materijala. Za takmičenje se, kaže, dobro spremila zajedno sa svojim mentorom, pa iako je prvi put učestvovala, nadala se dobrom rezultatu koji nije izostao.

Još jedan učenik koji se može pohvaliti osvojenim drugim mestom, je Dario Piuković , koji se takmičio iz oblasti hemijske tehnologije.  Kaže, voli hemiju i planira da upiše Tehnološki fakultet.

Miljana Milijašević se ove godine oprobala u konstrukciji i modelovanju odeće,  gde je zauzela četvrto mesto, a već sledeće godine oprobaće se u šivenju.

Hemijsko-tehnološka škola organizovala je Republičko takmičenje iz područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo na kom su učenici ove škole osvojili tri medalje,  i tekstilstvo i kožarstvo, koje je donelo još jednu medalju.

Na trodnevnom takmičenju učestvovalo je oko 250 učenika iz škola širom Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije