RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vučić i Orban otvorili nov pogon u Masterplastu

Marijana Tolimir | 12. april 2016. | 14:46 | Društvo

Vučić i Orban otvorili nov pogon u Masterplastu

Premijeri Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Viktor Orban, otvorili su danas proizvodni pogon staklene mreže u Masterplastu.

Ovako je otvoren nov pogon u Masterplastu – simboličnim spuštanjem zastava Srbije i Mađarske izrađenih upravo od staklene mreže koja će se ovde ubuduće proizvoditi.  Premijeri dveju susednih zemalja, Vučić i Orban, složili su se u oceni da odnosi Srbije i Mađarske nikad nisu bili bolji. Vučić je poručio mađarskom kolegi da izuzetno ceni iskrenu podršku mađarske Vlade, pre svega u evropskim integracijama.đ

Vučić je napomenuo da je, kada su predstavnici Masterplasta došli na dogovor u Beograd, video ozbiljnu sumnju kod njih da će se sve realizovati. Međutim, sve je rešeno za samo 10 dana.

Orban je napomenuo da dve zemlje moraju da održe dobru saradnju i u budućnosti , čestitajući Vučiću na tome što je Srbija dobar sused Mađarskoj, zahvaljujući uspešnoj ekonomskoj politici aktuelne Vlade. On je doao da Mađari imaju „jednu staru želju“, a to je da Srbija bude deo Evropske unije.

Nov pogon u Masterplastu investicija je vredna 7,5 miliona evra, a podrška Vlade Srbije iznosi tri miliona. U ovom pogonu posao je našlo 200 radnika.

Ostale vesti iz ove kategorije