RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Donacija Telekoma - podrška Udruženju žena „Cvet Tise“ iz Kanjiže

Aleksandra Orlić | 21. maj 2019. | 14:27 | Društvo

Donacija Telekoma - podrška Udruženju žena „Cvet Tise“ iz Kanjiže

Predstavnici Telekoma Srbija dodelili su Udruženju žena „Cvet Tise“ iz Kanjiže, novčanu pomoć u iznosu od 200.000 dinara. Donacija je realizovana u okviru projekta „UdruŽene“, koju ova kompanija sprovodi  u cilju osnaživanja ženskog preduzetništva.

Telekom se tokom dve decenije poslovanja na više načina pokazao kao društveno odgovorna kompanija, koja ulaže u zajednicu, kulturu, umetnost, zdravstvo, obrazovanje i očuvanje kulturne baštine. Njena podrška u stvaranju kvalitetnog poslovnog okruženja u Srbiji, ogleda se u donacijama kao i u samostalnim projektima. Od početka godine, Telekom je započeo projekat pod nazivom „UdruŽene“, kroz koji će biti podržano 20 udruženja žena koja se bave očuvanjem i promocijom tradicije, starih zanata i humanitarnim radom.

Među odabranima je i višenacionalno Udruženje žena „Cvet Tise“ iz Kanjiže.

Najveći broj udruženja žena organizovan je na teritoriji Vojvodine, te je tako i većinski deo namenjenih sredstava upravo usmeren u ovaj deo Srbije, koja će udruženja utrošiti za renoviranje prostorija, nabavku opreme ili za organizovanje sajmova. Udruženje „Cvet Tise“ broji sedam članica, a donaciju Telekoma će iskoristiti za  promociju svog prvog projekta.

Kompanija Telekom  projekat „UdruŽene“, realizuje u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost polova AP Vojvodine, kao i sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Ostale vesti iz ove kategorije