RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Godina bila uspešna za đake Politehničke škole

Sanda Mileusnić | 27. maj 2019. | 13:53 | Društvo

Godina bila uspešna za đake Politehničke škole

Da se trud isplati, pokazala je još jednom Politehnička škola, koja je svojim učenicima tradicionalno dodelila nagrade kao priznanje za uspehe postignute na mnogobrojnim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Jedan od mnogih pehara koji su bili povod za okupljanje i podelu priznanja, je bio i onaj srebrni Valentine Bačlije. Osvojila ga je na republičkom takmičenju iz fotografije, što za ovu maturantkinju znači i oslobađanje od polaganja dela prijemnog na željenom fakultetu.

Učenik trećeg razreda smera arhitektonski tehničar, Dino Avdić, svoje mesto na dodeli priznanja obezbedio je ne samo znanjem statike, učešćem na republičkom takmičenju, već je uspeh ostvario i na literarnom konkursu „Gavran“, gde je bio drugi sa svojom pričom „Sjene“.

Da se u Politehničkoj školi razvijaju dobri pisci, potvrđuje i Sara Jenei, koja je na literarnom konkursu  „Evropski dnevnik“ osvojila prvo mesto, pišući na temu prevencije nasilja. Iako je maturant arhitektonskog smera, svoje školovanje će nastaviti upravo iz književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Ovo je bila jedna od uspešnijih godina za školu, pohvalio nam se direktor, a sve pehare i medalje koje su njeni učenici doneli kao dokaze uspeha na takmičenjima, držao je sto koji je takođe nagrađivan, jer je upravo  on pobednik u svojoj kategoriji na ovogodišnjoj projektnoj nedelji održanoj u Tehničkoj školi. Podeljeno je oko 130 zahvalnica, a direktor nam je nabrojao samo neke od oblasti u kojima je ova škola briljirala.

Osim što je stručna, Politehnička škola svojim đacima daje i široko opšte obrazovanje,  napominje direktor ove ustanove, a to je za mlade bitno da ih pripremi za sve ono što ih čeka u životu.

Ostale vesti iz ove kategorije