RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Otvoren 13. Sajam privrede

Marijana Tolimir | 30. maj 2019. | 13:26 | Privreda

Otvoren 13. Sajam privrede

Subotica će u naredna tri dana biti centar privrednih dešavanja, jer je otvoren Međunarodni i regionalni sajam privrede, 13. po redu. Ove godine okuplja najveći broj izlagača – više od 200.

Još jedan Sajam privrede u znaku je IT sektora i digitalizacije privrede. Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, istakao je da je Grad na vreme prepoznao važnost povezivanja novih tehnologija sa ostalim privrednim granama, kao i prednosti dualnog obrazovanja,  i osvrnuo se na podatak da u Okrugu posluje čak 86 privrednih društava i 156 preduzetnika iz oblasti informacionih tehnologija.

Ovogodišnji partner Sajma je Italija, i to u godini u kojoj dve zemlje obeležavaju dva značajna jubileja: 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 od strateškog partnerstva.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, koji je, između ostalog istakao, da ga posebno raduje projekat izgradnje Akva-parka na Paliću.

Sajam će trajati sve do 1. juna, a na 1800 kvadrata u subotičkoj Hali sportova  predstavljaju se privrednici iz čak osam zemalja.

Ostale vesti iz ove kategorije