RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Maturanti spremni za maturu i dalje školovanje

Nina Kovačević | 3. jun 2019. | 12:37 | Društvo

Maturanti spremni za maturu i dalje školovanje

Maturanti Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ imali su poslednji ČOS na kome su sumirali utiske o proteklim godinama. Od oko dve stotine učenika trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja spremno je za maturu, većina i za dalje školovanje, a tek je tridesetak  u procesu odluke  potražilo pomoć stručne službe, poručuju iz ove škole.

Maturanti su dugo  čekali ovaj dan, međutim, sada, kada je došlo vreme rastanka kažu da je prebrzo i da im je školovanje proletelo za tren. Zadovoljni su kvalitetom znanja koje su stekli, spremni su za maturu i za nastavak školovanja. Dok je nekima u toj odluci pomogla profesionalna orijentacija, drugi su već znali koji fakultet žele da upišu.

Prema rečima Nevenke Žeželj, pedagoga  u Srednjoj ekonomskoj školi, tridesetak učenika prošlo je proces profesionalne orijentacije. Većina onih koji upišu ovu školu nastave u smeru ekonomije i nije im neophodno profesionalno savetovanje, ali se u  svakoj generaciji desi da neko od učenika izabere  studije kao što su  istorija i književnost, a na to osim afiniteta đaka, utiču i profesori.

Matura učenike očekuje od 5. do 14. juna, nakon čega će oni koji žele da upišu fakultet polagati prijemne ispite.

Ostale vesti iz ove kategorije