RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Noviteti FK Spartak Ždrepčeva krv

Nina Kovačević | 4. jun 2019. | 13:49 | Sport

Noviteti FK Spartak  Ždrepčeva krv

FK Spartak potpisao je ugovor o saradnji sa trenerom Nebojšom Vučkovićem u cilju unapređenja rada Omladinske škole.

Podizanje nivoa rada Omladinske škole jedan je od prioriteta i čini strategiju razvoja kluba, podsetio je predsednik FK Spartak Ždrepčeva krv, Nikola  Simović uoči potpisivanja ugovora.     

Direktor Omladinske škole objasnio je da se na ovaj način radi na podizanju nivoa rada, što je put koji vodi do krajnjeg cilja, a to su viši kriterijumi za dolazak igrača u prvi tim. Moderniji koncept treninga, kao što će biti ovaj, predstavljaće način za ostvarenje te vizije.

Trener Nebojša Vučković izrazio je zahvalnost na poverenoj ulozi i ocenio da je stanje u Omladinskoj školi zadovoljavajuće što se tiče igračkog kadra, ali najavio uvođenje promena u pristupu rada. Nebojša Vučković, rođen je u Rijeci, fudbal je igrao u Hrvatskoj do 23. godine nakon čega je otišao  u inostranstvo. U Holandiji  se bavio trenerskim pozivom i radio na razvojnim planovima strukture i organizacije, na regionalnoj i lokalnoj osnovi.

Pored ove saradnje FK Spartak Ždrepčeva krv  nastavio je uspešnu saradnju  sa Srednjom medicinskom školom.

Prema rečima pomoćnika direktora Srednje medicinske škole, Miomira Žaki Jovanića, višegodišnja saradnja škole i kluba se nastavlja na obostrano zadovoljstvo. Učenici ove škole koriste atletske staze  kluba na časovima fizičkog vaspitanja, a od sada će imati i priliku da rade sa sportistima kroz svoju struku.

Predsednik  FK Spartak  Ždrepčeva krv, Nikola  Simović,  izrazio je nadu da će se kroz ovu saradnju sa jedne strane pomoći  oporavak igrača, a da će učenici sa druge strane imati prilike da saniraju povrede i rade sa igračima.

Predstavljeni noviteti i saradnje doprineće dodatnom razvoju kluba i podizanju kvaliteta rada, poručuju iz uprave.

Ostale vesti iz ove kategorije