RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bicikl čuva životnu sredinu

Nina Kovačević | 6. jun 2019. | 14:03 | Društvo

Bicikl čuva životnu sredinu

U sklopu kampanje „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“, kod Plave  fontane je održana  akcija „Promeni sebe, ne prirodu“.  Kampanju, čiji cilj je, između ostalog, i  promocija bicikla kao alternativnog prevoznog sredstva, realizuje Udruženje parklirališta Srbije uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Privredne komore Srbije. Domaćin akcije   bilo je JKP „Parking“ Subotica.

Udruženje parkirališta Srbije je kroz performans i promo materijal ukazalo na prednosti korišćenja bicikala u našem gradu, koji je među vodećima po broju kilometara biciklističkih staža u Srbiji. Osim što pozitivno utiče na zdravlje ljudi, bicikl kao prevozno sredstvo doprinosi i zaštiti životne sredine. Osim njega,  postoji još alternativa u saobraćaju koje su ekološki i ekonomski preporučljive.

Tokom akcije „Promeni sebe, ne prirodu“  promovisan  je sistem za iznajmljivanje bicikala „Su-bike“ u koji će tokom godine biti uloženo milion dinara.

U narednom periodu planiran je nastavak i organizacija manifestacija kojima je moguće uticati na smanjenje zagađenosti vazduha, buke i saobraćajne gužve u gradu, poručuju nadležni.

Ostale vesti iz ove kategorije