RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vodovodna mreža – želje jedno, realnost drugo

Marijana Tolimir | 11. jun 2019. | 11:58 | Društvo

Vodovodna mreža – želje jedno, realnost drugo

Izgradnja vodovodne mreže trebalo bi da se nastavi u mesnim zajednicama Makova sedmica i Zorka, s obzirom na to da je JKP „Vodovod i kanalizaciju“ spremilo  projektno-tehničku dokumenataciju, kako bi zajedno sa Gradom apliciralo na projekte za sufinansiranje. Međutim, građani i rukovodstvo MZ „Makova sedmica“ su nezadovoljni, jer se pojedine ulice nisu našle planovima.

Emilija Matatić već 25 godina stanuje na Makovoj sedmici, međutim, vodovodna mreža do njene kuće nikako ne dolazi. Zbog toga, kaže, njena porodica, kao i sve komšije imaju brojne probleme, budući da voda  iz bunara u dvorištu nije pogodna za piće. Na mrežu bi se, dodaje, priključila koliko sutra.

Domaćinstvo Emilije Matatić spada u čak 75 odsto, koliko ih u ovom delu Subotice nema pristup gradskoj vodi.  U MZ „Makova sedmica“ ističu da su gledali da u planove uvrste sve zahteve stanovnika, međutim, da je došlo do neslaganja između njih i nadležnog preduzeća. Ulice koje su prvobitno odbijene, sada su uvrštene, dok su druge – izostavljene.

U JKP „Vodovod i kanalizacija“ navode da je upravo Makova sedmica, uz Zorku, deo grada gde će se mreža prvo širiti. Zbog toga je spremna projektno-tehnička dokumentacija i to za čak 5,2 kilometara mreže. Ipak, priznaju da je bilo razmimoilaženja između želja građana i struke.

Plan za proširenje mreže na Makovoj sedmici je u četiri etape, od čega prva predviđa nastavak magistralnog voda u Jovana Mikića. Vrednost investicije bila bi između 60 i 70 miliona.

Ostale vesti iz ove kategorije