RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Subotička bolnica dobila akreditaciju na sedam godina

Redakcija TV Subotica | 12. jun 2019. | 10:53 | Zdravstvo

Subotička bolnica dobila akreditaciju na sedam godina

"Komisija AZUS-a u procesu reakreditacije je donela dana 11.06.2019. godine rešenje  da je Opšta bolnica Subotica akreditovana na period od sedam godina. U periodu od 13-17. maja 2019. godine, Komisija od četiri člana spoljašnjeg ocenjivačkog Tima AZUS-a obavila je ocenjivanje kvaliteta rada naše ustanove, prema kriterijumima i standardima za ustanove sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite. Komisija Tima AZUSA u postupku reakreditacije ocenjivala je rad zdravstvene ustanove kroz 15 oblasti.
Poseta spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici u Subotici protekla je u atmosferi otvorenosti i široke saradnje sa rukovodstvom, koordinatorom za akreditaciju i članovima timova za samoocenjivanje kao i sa svim zaposlenima u ustanovi.

U okviru procesa reakreditacije organizovane su “Fokus grupe” sa pacijentima, zaposlenim u ustanovi, kao i partnerima Opšte bolnice Subotica, gde su tokom razgovora učesnici mogli da iznesu svoje utiske i mišljenje o radu bolnice. Za sve zaposlene  ovo je bilo vrlo prijatno iskustvo, ali i veliki izazov da radimo još bolje i kvalitetnije, na zadovoljstvo naših pacijenata. Opšti utisak je da ustanova sledi kontinuitet akreditacionog procesa i unapređenja kvaliteta rada i bezbednosti pacijenata," navodi se u saopštenju PR službe Opšte bolnice Subotica.

Ostale vesti iz ove kategorije