RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Noć knjige okupila brojne knjigoljupce

Sanda Mileusnić | 17. jun 2019. | 11:52 | Kultura

Noć knjige okupila brojne knjigoljupce

Jubilarna, 20. Noć knjige održana je proteklog petka u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi, a zaljubljenici u pisanu reč imali su priliku da po sniženim cenama kupe najnovije svetske hitove, naslove domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

Knjižara Delfi na Korzou, od 17 časova pa sve do ponoći pretvorila se u raj za ljubitelje knjiga, koji su mogli da obogate kućne biblioteke uz popuste  od 25 do 40 odsto za Lagunina izdanja, dok su se knjige drugih izdavača mogle pazariti po 20 odsto nižoj ceni. Ni visoka temperatura nije sprečila čitaoce da pohrle za omiljenim delima, pa je knjižara bila puna, a najtraženiji naslovi bili su oni Jelene Bačić Alimpić, Lusinde Rajli, Frederika Bakmana, Ju Nesbea i Vanje Bulića.

Oni koji su se zatekli na otvaranju manifestacije, imali su priliku da upoznaju književnika Slobodana Vladušića, popričaju sa njim i dobiju potpisano izdanje njegove najnovije knjige „Veliki juriš“, romana koji prati sudbinu srpskog poručnika iz Prvog svetskog rata.

Redovni posetilac Laguninih knjižara, Berislav Bukvić, ljubitelj je istorijskih knjiga, a Noć knjige iskoristio je da  nabavi nove naslove.

Noć knjige je okupila knjigoljupce u Laguninim objektima širom zemlje, a Subotičani su imali priliku da u dve knjižare, na Korzou i u tržnom centru Stop shop, nabave štivo za dugo toplo leto po najpovoljnijim cenama.

Ostale vesti iz ove kategorije