RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

„Festivalski život u Vojvodini“

Sanda Mileusnić | 19. jun 2019. | 12:57 | Kultura

„Festivalski život u Vojvodini“

U Savremenoj galeriji otvorena je izložba fotografija autorke Žofie Serda pod nazivom „Festivalski život u Vojvodini“.  Ukupno 25 fotografija nastalo je tokom posete muzičkim festivalima koji neguju savremenu tradiciju vojvođanskih Mađara, a izložba je deo projekta „Colourful Cooperation“ koji se finansira kroz program prekogranične saradnje Mađarske i Srbije.

Fotografije koje je aparat autorke zabeležio, nastale su u periodu od nekoliko godina, na festivalima kao što su Domboš fest u Malom Iđošu, Etnofest na Paliću, Malomfestival, čiji je jedan od osnivača i Žofia, pozorišni festival Desire i Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U fokusu Žofijinih fotografija nalaze se ljudi, ona voli da pravi spontane fotografije, kada ne ispušta fotoaparat iz ruku i kako  kaže „ide u lov na fotografije“. Inspiraciju nalazi u svemu, od muzike do neobičnih lica,  i trenutaka koje se trudi da zabeleži dok ne prođu, a ističe da joj je najveći podstrek i satisfakcija  kada  napravi zaista dobru fotografiju, pa je i sada teško bilo odabrati samo 25 slika.

Postavka fotografija inspisanih ljudima i festivalima u Vojvodini biće izložena u Savremenoj galeriji  narednih meseca dana, a ulaz je besplatan.

Ostale vesti iz ove kategorije