RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvoren renoviran Gerontološki klub Centar 1

Marijana Tolimir | 28. jun 2019. | 13:21 | Društvo

Otvoren renoviran Gerontološki klub Centar 1

Renoviran i potpuno obnovljen Gerontološki klub Centar 1 u Drapšinovoj ulici, svečano je otvoren simbolično, na 41. rođendan Gerontološkog centra. Iz ove ustanove poručuju da se ulaganja u objekte nastavljaju, i da bi uskoro trebalo da se adaptira centralni dom „Dudova šuma“.

Novi prostor za druženje u centru grada- Gerontološki klub Centar 1 u potpuno novom ruhu od ponedeljka će otvoriti vrata za korisnike. A njih je mnogo – više od 4000 penzionera gravitira upravo ka ovom klubu, što ga čini najpopularnijim, s ponosom ističu u ovoj ustanovi.  Ujedno je i najstariji, pa mu je renoviranje bilo preko potrebno. Zahvaljujući IPA projektu sa kolegama iz Hrvatske, klub je za pola godine rekonstriusan, a vrednost radova je 140.000 evra.

Za Iliju Đukanovića iz Gradskog veća, ovo je primer dobre prakse kako ustanove socijalne zaštite u regionu treba da sarađuju.

Pokrajinska vlada prepoznala je kvalitet i potrebu za poboljšanjem Gerontološkog centra, budući da je za tri godine uložila 43 miliona dinara u ovu ustanovu, istakao je Predrag Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku.

Nakon renoviranja Centra 1, na redu je i klub Centar 2, a uskoro počinje i adaptacija Doma na Karađorđevom putu za koji je izdvojeno 15 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije