RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

Marijana Tolimir | 1. jul 2019. | 10:19 | Društvo

Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

Oldtajmeri su proteklog vikenda prodefilovali Suboticom i okolnim mestima – prošli su kroz Čantavir, Staru Moravicu, Pačir i Palić, kako bi posetilili hrišćanske crkve, što je bila i tema ovogodišnjeg, 21. susreta zaljubljenika u stara vozila.

Kabrio „mustang“ iz 1969. godine vlasništvo je Mišela Romana iz Nemačke, koji je dugo godina zbog posla živeo u Subotici. Tu ga je, kaže, i restaurirao. Iako već pet godina radi na njemu, još uvek nije završen, priča Mišel, ostalo je još nekoliko sitnica da bude kao „nov“. Osim ovog automobila, poseduje i „be-em-ve“ iz 1979. godine, a trenutno vraća stari sjaj i jednom „golfu jedinici“.

Među desetinama oldtajmera našao se i najstariji u Vojvodini – „stjudabejker“ koji napunio 93 godine, ponosnog vlasnika Tomislava Vidakovića, predsednika Oldtajmer udruženja.

Na izložbi u Subotici bilo je mnoštvo vremešnih četvotočkaša, kao i dvotočkaša, a dovezli su ih ljubitelji iz susednih zemalja, kao i zemalja bivše Jugoslavije.

Oldtajmer udruženje iz Subotice postoji još od 1996. godine i broji 65 članova. Poseduju oko 200 vozila, od kojih je jedna trećina restaurirana.

Ostale vesti iz ove kategorije