RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Uništeno igralište na Radijalcu – građani zabrinuti

Nina Kovačević | 1. jul 2019. | 13:29 | Društvo

Uništeno igralište na Radijalcu – građani zabrinuti

Popularno igralište pored OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sve češće je na meti vandala, zbog čega su građani zabrinuti za bezbednost dece, jer je većina sprava za igru uništena. Stanovnici Radijalca nadaju se da će se, kao i do sada, igralište popraviti.

Igralište koje je nekada bilo lepo, postalo je ruglo prepuno flaša od piva i opušaka. Tu se, prema rečima komšija, okupljaju vandali koji galame, prljaju i uništavaju  sprave za igru. Igralište je postalo neprepoznatljivo i nebezbedno za decu nakon što je u više navrata slomljena velika okrugla ljuljaška, zapaljena tartan podloga, izvaljen konjić, pokidana mreža na penjalicama i uništena klupa.  Zgroženi građani koji žive u okolini kažu da je to posledica kućnog nevaspitanja, a rešenje problema vide u povećanom nadzoru nadležnih.

Od početka ove godine Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj je nadležan za tekuće održavanje dečijih igrališta, a Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove, redovno obavlja nadzor. Među utvrđenim oštećenjima, većina nije mogla da se dovede u vezu sa nemarnom i nasilnom štetom, objašnjava Goran Išpanović, šef službe za komunalne poslove.

Iako lica koja uništavaju parkove često ostaju neidentifikovana, kaznene mere za kršenje propisa pri korišćenju parkova za fizička i pravna lica kreću se od 5.000 do 50.000 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije