RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Završen IPA projekat CB BASКET

Aleksandra Orlić | 2. jul 2019. | 13:17 | Sport

Završen IPA projekat CB BASКET

Zatvarajuća konferencija IPA projekta „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASКET“, održana je u restoranu „Spartak“. Tom prilikom sumirani su utisci i rezultati jednogodišnje saradnje nosioca projekta OKK „Spartak“ i  Sportskog društva „Košaršuli” (škole košarke) iz Mađarske, tokom koje je odigrano preko stotinu prijateljskih utakmica, šest turnira, nekoliko kampova i seminara za trenere.

Projekat „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASКET“, imao je za cilj da podstakne zdravo angažovanje dolazećih generacija, kao i da uspostavi prekogranični okvir koji će omogućiti njihovu saradnju i učešće u sportskim aktivnostima. Za mlade nade košarke, ovo je bila prilika da se druže, međusobnu razmenjuju kako sportska tako i životna iskustva, kao i da posete brojne turističke potencijale susednih zemalja.

Tokom Projekta, promovisala se košarka, timski duha i zdrav način života, u kom su pored Srbije i Mađarske, učestvovali i košarkaški klubovi iz okolnih zemalja. Rukovodstvo OKK „Spartak“, ovaj poduhvat vidi kao potvrdu za sav trud uložen u prethodnom periodu u ostvarivanju dobrih odnosa, naročito sa klubovima naših najbližih prekograničnih komšija.  

Zatvarajućoj konferenciji, prisustvovao je i Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Vojvodine, koji je istakao višestruki značaj ovakve saradnje.

IPA projekat „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASКET“, zvanično se završava 31. jula, za čiju realizaciju je opredeljen budžet u iznosu od 165.646 evra.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Sportski putokazi“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije