RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Budući građevinarci polagali prijemni ispit

Sanda Mileusnić | 3. jul 2019. | 12:08 | Društvo

Budući građevinarci polagali prijemni ispit

Na Građevinskom fakultetu u Subotici održan je prijemni ispit za upis studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija za školsku 2019/2020.godinu, na dva studijska programa, Građevinarstvo i Geodezija.

Sa digitronima u rukama, pedeset troje budućih brucoša, pokušavalo je da savlada tremu pred prijemni ispit. Test iz matematike u trajanju od sat i po vremena delio ih je od indeksa željenog fakulteta i zvanja diplomirani inženjer građevinarstva ili geodezije. Većina ih je odmalena maštala da će upravo to jednog dana biti njihovo zanimanje.

Na prvoj godini ima mesta za 134 studenta, 104 će studirati građevinarstvo, a njih 30 geodeziju. Većina brucoša će moći da studira o trošku države, njih 110.

Interesovanje mladih za Građevinski fakultet iz godine u godinu raste, što pokazuje broj prijavljenih kandidata u prvom upisnom roku, objašnjava prodekan za nastavu. U odnosu na prethodne godine, taj broj se udvostručio.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće poznati sutra, dok će konačna rang lista izaći 8. jula, a budući građevinarci će do indeksa doći 10. jula.

Ostale vesti iz ove kategorije