RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Plan za Teslinu pijacu – više parking mesta i sadržaja

Marijana Tolimir | 4. jul 2019. | 10:52 | Društvo

Plan za Teslinu pijacu – više parking mesta i sadržaja

Više prostora za parking, kao i novi sadržaji i prodajni prostori – tako bi nakon rekonstrukcije trebalo da izgleda Teslina pijaca. Plan za ovu pijacu, koja godinama predstavlja problem za meštane Malog Radanovca, građanima su predstavili direktor JKP „Subotičke pijace“ Dejan Ljubisavljević, zamenica gradonačelnika Timea Horvat, i gradska menadžerka Zagorka Panić.

Iako je Mali Radanovac jedna od infrastrukturno najrazvijenijih mesnih zajednica, čuvena Teslina pijaca, prema rečima nadležnih, predstavlja „usko grlo“ tog dela Subotice. Direktor „Subotičkih pijaca“, Dejan Ljubisavljević, navodi da je objekat  najpre legalizovan, urađen je katastarski plan, kao i elaborat za izgradnju nove pijace. Prilikom izrade plana, naglašava Ljubisavljević, vodilo se računa o realnim potrebama. Nova pijaca imaće više parking mesta, pijačnog prostora, kao i dva ulaza – iz Šandora Lifke i Pionirkse ulice.

Grad je izvojio sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju, a narednoj bi trebalo da obezbedi sredstva za samu izgradnju, poručuje Zagorka Panić, gradska menadžerka.

Kako i sama često pazari baš na Teslinoj pijaci, zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, upućena je u to koliko je važno da taj prostor sredi. Naglašava da je jedan od prioriteta grada ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica, koje su tu da služe potrebama građana.

A šta kažu meštani Malog Radanovca kojima je tribina i bila namenjena? Aranka Bač, koja tamo stanuje od detinjstva, ističe da su upravo parking mesta najveći problem, te da joj se plan za pijacu iz tog razlogao veoma dopao.

Osim pijace, u Malom Radanovcu će se ove godine rekonstruisati kolovoz u Jug Bogdanovoj ulici, obnoviće se nekoliko trotoara, a planirano je i nasipanje nekategorisanih zemljanih puteva. Svakako najznačajniji je plan za nekadašnju Prvu kasarnu, na mestu koje bi trebalo da nikne stambeno-poslovni kompleks.

Ostale vesti iz ove kategorije