RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Udovičić: Subotica je primer dobre prakse ulaganja u omladinu i sport

Aleksandra Orlić | 4. jul 2019. | 12:32 | Društvo

Udovičić: Subotica je primer dobre prakse ulaganja u omladinu i sport

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, sastao se sa igračicama Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“, u fiskulturnoj sali OŠ „Jovan Mikić“. Prilikom posete uručena je donacija, tačnije dve košarkaške table sa obručima, mreža za odbojku, dva gola i 40 lopti za različite kolektivne sportove.

Ministar Udovičić rekao je da se uvek rado vraća u naš grad, jer je on grad sporta i mesto koje ima olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, višestrukog šampiona Gabora Sagmajstera, kao i mnoge proslavljene sportiste, na kojim se bazira budućnost srpskog sporta. Dodao je da Subotica u budućnosti treba da ponese i epitet grada sportskog turizma, u čemu će sigurno doprineti rekonstrukcija fudbalskog stadiona.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, istakao je činjenicu da je Subotica u samom vrhu po iznosu izdvajanja novčanih sredstava iz gradskog budžeta za sistem sporta i omladine na lokalu, što treba da posluži kao primer dobre prakse saradnje lokalnih vlasti sa pokrajinskom i republičkom, čime se podstiče progresivan razvoj grada, naročito na polju omladine i sporta. Iz gradske kase za ovu namenu, u tekućoj godini, opredeljeno je 4,65 odsto od ukupnog budžeta, od čega je 65 miliona za razvoj predškolskog i školskog sporta.

Republička, odnosno Pokrajinska vlada, je u protekle tri godine u vaspitno-obrazovne ustanove i sportsku kulturu uložila blizu 800 miliona dinara, kojim su obnovljene škole, sportski tereni i stadioni. Direktorica OŠ „Jovan Mikić“, Marija Milodanović, zahvalila se na poseti ministra, kao i na donaciji koja je doprinela poboljšanju opremljenosti fiskulturne sale.

Planovi Ministarstva omladine i sporta su da do kraja godine 250 osnovnih škola dobije ovakvu opremu, kako bi se na taj način direktno pomoglo lokalnom sportu i razvoju školskog sporta. Pored toga, akcenat je na povećanju broja školske dece u sistemu sporta, kojih je danas oko 170.000, čiji broj je pre pet godina bio duplo manji.

Ostale vesti iz ove kategorije