RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ministar Udovičić obišao školu u Bačkoj Topoli

Sanda Mileusnić | 4. jul 2019. | 14:13 | Društvo

Ministar Udovičić obišao školu u Bačkoj Topoli

OŠ „Čaki Lajoš“ iz Bačke Topole, bila je još jedna od stanica gde se  ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić, zaustavio u okviru akcije obilazaka lokalnih samouprava širom AP Vojvodina.

Prilikom posete, dodeljena je sportska oprema  KK „Topola“ iz Bačke Topole, čime se nastavlja akcija ulaganja u školski sport i podstiče bavljenje sportom, naglasio je ministar Udovičić. On je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o unapređenju omladinske politike i otvaranju omladinskih klubova, što je preduslov za razvoj sporta među mladima.

Škola domaćin posete, OŠ „Čaki Lajoš“ u Bačkoj Topoli, ima tradiciju dužu od veka, osnovana je 1912.godine, a nastava se u njoj odvija na dva jezika, srpskom i mađarskom.  Đaci ove škole, koji treniraju košarku u klubu „Topola“, imali su priliku da sa ministrom Udovičićem izvode slobodna bacanja.

Zamenica predsednika opštine, koja je ujedno i članica Veća za obrazovanje, istakla je da se budžet opštine koristi za razvoj sporta i obrazovanja, kao i da je u poslednje dve godine bilo ulaganja u otvorene sportske terene,  sagrađeno je  nekoliko novih terena, a obnovljene su i fiskulturne sale u dve srednje škole.

Nakon posete Bačkoj Topoli, ministar Udovičić uputio se u Tomislavce, gde je obišao Teniski klub „Princ“.

Ostale vesti iz ove kategorije