RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Saradnjom Severne Bačke i Istočne Slavonije nastala turistička ruta

Sanda Mileusnić | 8. jul 2019. | 13:45 | Turizam

Saradnjom Severne Bačke i Istočne Slavonije nastala turistička ruta

Na završnoj konferenciji projekta prekogranične saradnje pod nazivom „Istražite Hrvatsku i Srbiju“, predstavljena je turistička ruta nastala dvogodišnjim radom partnera iz Subotice i Slavonskog broda. Turistički proizvod obuhvata gastronomsku, ekološku i rekreacionu ponudu Severne Bačke i Istočne Slavonije.

Nosilac projekta je Razvojna agencija Slavonski Brod, a osim Regionalne razvojne agencije PANONREG, partneri su i turistički  klasteri „Slavonska košarica“ i mikroregije Subotica– Palić. Ideja za izradu turističke rute rodila se iz želje partnera da mapiraju sličnosti koje povezuju ove dve regije, a to su gastronomija, ekologija i rekreacija. Nakon istraživanja i izrade studije, usledila je dalja razrada turističkih paketa, a sve tačke ove rute prikazane su i na mapama. Jedna od poslednjih aktivnosti ovog projekta bila je i evaluacija.

Jesenka Ricl iz Osijeka, radila je na izradi studije eko rute Istočne Slavonije, kao i na evaluaciji turizma u prekograničnoj regiji, sa ciljem dobijanja smernica za dalji razvoj. Iako postoji veliki potencijal  da se ova regija visoko pozicionira u međunarodnim turističkim destinacijama, objašnjava da je potrebno raditi na njenom marketingu i brendiranju.

Jedan od partnera na projektu, Turistički klaster mirkoregije Subotica-Palić, mapirao je tri turistička proizvoda karakteristična za Sever Bačke, gastonomsku ponudu, ekoturizam  i rekreaciju, u rute, od kojih svaka ima po deset tačaka.

Vrednost projekta je 368.000 evra, a turistička ponuda nastala zahvaljujući saradnji ove dve regije namenjena je onima koji vole gastronomiju, ekologiju i sportski turizam.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije