RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Projektom energetske efikasnosti Gerontološki centar saniraće još dva objekta

Aleksandra Orlić | 10. jul 2019. | 14:03 | Društvo

Projektom energetske efikasnosti Gerontološki centar saniraće još dva objekta

Gerontološkom centru uručen je ugovor za potrebe sanacije zgrada Službe „Otvorena zaštita“ i Gerontološkog kluba „Centar II“, kojim će se u velikoj meri doprineti energetskoj sanaciji postojećeg stanja i podizanju energetske efikasnosti objekata.

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, na osnovu predloga koje je podneo Grad Subotica, odobrilo je realizaciju projekta Gerontološkom centru pod nazivom „Energetska sanacija objekta vaninstitucionalne zaštite (Otvorena zaštita) sa gerontološkim klubom Centar 2“. Ukupna vrednost radova je više od 15 miliona dinara, od kojih je Ministarstvo za ovu namenu opredelilo 70 odsto, dok naš grad, kao nosilac projekta, učestvuje u sufinansiranju sa preostalih 30 odsto.

Do kraja meseca, očekuje se raspisivanje Javne nabavke, kojom će se izabrati izvođači radova, koji će u naredna tri meseca, obavljati poslove na zameni PVC stolarije, krovnog pokrivača, termoizolaciji objekta, zameni postojeće rasvete LED rasvetom, kao i na uvođenju toplotnih pumpi koje će služiti kao izvor zagrevanja objekata na adresi Žarka Zrenjanina 16.

U proteklih 17 godina, Gerontološki centar realizovao je brojne projekte kojima je osnovni cilj bila ušteda energije i podizanje nivoa energetske efikasnosti same ustanove, putem kojih je uz pomoć evropskih fondova u Suboticu pristiglo 99.500.000 dinara. Ova Ustanova trenutno sprovodi i nekoliko projekata, koji su finansirani sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, a čija vrednost iznosi više od 16 miliona dinara.  

Prilikom današnje dodele ugovora o budućoj sanaciji, kojoj je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike, profesor Stevica Deđanski, istakao je činjenicu da Subotica nosi epitet grada koji prepoznaje mogućnost ulaganja i investiranja putem projekata, u cilju poboljšanja energetske efikasnosti lokalne samouprave, u čemu u značajnoj meri učestvuje i projektni tim Gerontološkog centra.

Ostale vesti iz ove kategorije