RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Program zapošljavanja mladih sa srednjim obrazovanjem

Aleksandra Orlić | 11. jul 2019. | 10:34 | Društvo

Program zapošljavanja mladih sa srednjim obrazovanjem

Program pripravnika za mlade sa srednjim obrazovanjem jedna je od mera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje i realizuje se u skladu sa Javnim pozivom, u cilju smanjenja nezapolsenih osoba mlađih od 30 godina. Konkurs je otvoren sve do kraja novembra.

Ovaj program podrazumeva stručno osposobljavanje lica u struci, za koje tražioc posla ima adekvatno obrazovanje odnosno kvalifikaciju, u cilju obavljanja pripravničkog staža ili sticanja uslova za polaganje stručnog ispita kada je to predviđeno zakonom ilil pravilnikom kod poslodavca, kao uslov za rad na određenim poslovima, uz zasnivanje radnog odnosa.

Javni poziv odnosi se na poslodavce iz privatnog sektora. Nacionalna služba za zapošljavanje će u trajanju od 6 meseci ili 12 meseci, poslodavcu koji se odluči na angažovanje radnika ovim putem, refundirati mesečnu neto zaradu u iznosu od 28.000 dinara, uz pripradajuće poreze i doprinose za pun fond prisustva na radu pripravnika. U oba slučaja obaveza firme je da nakon završenog perioda finansiranja zadrži lice u radnom odnosu još najmanje tri meseca, odnosno šeseci meseci.

Konkurs je aktuelan sve do 29. novembra tekuće godine, a tekst Javnog poziva, sa pripadajućom dokumentacijom, dostupan je na sajtu NSZ ili se može preuzeti u subotičkoj Filijali.

Ostale vesti iz ove kategorije