RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Jug Bogdana

Sanda Mileusnić | 16. jul 2019. | 13:30 | Društvo

Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Jug Bogdana

Stanovnici Ulice Jug Bogdana u Mesnoj zajednici Mali Radanovac uskoro će dobiti asfalt. Radovi su započeli prošle nedelje, kada je postavljen tucanik kao podloga, a sada se očekuje presvlačenje ulice asfaltom.  U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija još dve ulice u ovom delu grada, Oromske i Dunavske.

Iako je pola Oromske ulice pod betonom, u drugoj polovini je rupa do rupe, objašnjava Klara Gubatović Ostrenko, koja tu živi više od 30 godina. Nekoliko puta su, priča, pokušavali da sa nadležnima dođu do rešenja problema, međutim bez uspeha, a nedavno su pokrenuli i peticiju koju su svi stanovnici potpisali. Ovog puta će, ističe,  biti uporni, a zadovoljili bi se i nasipanjem tucanika.

Još jedna neasfaltirana ulica u tom delu grada, Dunavska, iako kratka, godinama stvara muku njenim meštanima. Vilmoš Ujvari tu stanuje tridesetak godina i prema njegovim rečima, ranije je bio aktivniji u borbi za svoju ulicu, ali je naposletku odustao. U tri navrata se sa komšijama organizovao i nasipao kamenje kako bi zakrpili rupe.

Rešenje problema žitelja ove dve ulice se nazire, jer prema najavi predsednika Mesne zajednice Mali Radanovac, do kraja godine je u planu nasipanje tucanika u Oromskoj i Dunavskoj.

Ove godine odobreno je asfaltiranje Jug Bogdanove, a prošlog četvrtka započeli su radovi u toj ulici.

Osim ove tri ulice, u planu je  i sanacija trotoara u ulici Lifke Šandora. Ištvan Dobo podseća da je u prethodnom periodu obnovljen trotoar u Radnoti Mikloša, kao i da je sređena Pionirska ulica. Plan rukovodstva ovog naselja je da se urede sve ulice, a kao poslednja će verovatno na red doći Đevđelijska, napominje naš sagovornik.

Ostale vesti iz ove kategorije