RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Kako odlučiti kojoj turističkoj agenciji pokloniti svoje poverenje?

Sanda Mileusnić | 18. jul 2019. | 13:08 | Turizam

Kako odlučiti kojoj turističkoj agenciji pokloniti svoje poverenje?

U sezoni godišnjih odmora i odlaska na letovanje, postavlja se pitanje – kako odlučitii kojoj turističkoj agenciji pokloniti svoje poverenje? Stručnjaci savetuju da se prilikom izbora dobro prouči kredibilitet organizatora putovanja, kao i da se osloni na iskustva bliskih ljudi.

Prilikom odabira turističke agencije, trebalo bi proveriti da li je članica asocijacije turističkih agencija,  kao i kakvi su utisci ljudi koji su putovali preko nje, savetuje turizmolog Boris Tot.

Preporuka našeg sagovornika je i da prilikom rezervacije, putnik obavezno lično prisustvuje sklapanju ugovora, kao i da obrati pažnju na to da li je dobio svu potrebnu dokumentaciju vezanu za njegov aranžman i da je čuva kod sebe.

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije, Yuta, onima koji putuju preko agencija koje su njene članice nudi jedinstvenu garanciju putovanja, koja  obuhvata kompletan sistem osiguranja i usluga putnicima u cilju zaštite njihovih interesa. Yuta trenutno ima 278 članica, a njihov  spisak se može pogledati na sajtu, objašnjava direktor Aleksandar Seničić.

Savet stručnjaka je da na put ne krećemo bez zdravstvenog osiguranja, kao i da se prilikom odabira aranžmana ne vodimo nužno za nižom cenom. Odnedavno  postoji i mogućnost uplate  osiguranja za slučaj ukoliko putnik otkaže putovanje bez opravdanog razloga, što dodatno povećava sigurnost.

Ostale vesti iz ove kategorije