RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Turisti iz Kine „okupirali“ Suboticu

Marijana Tolimir | 29. jul 2019. | 11:19 | Turizam

Turisti iz Kine „okupirali“ Suboticu

Subotica je sve popularnija destinacija za turiste iz Kine, što potvrđuju i podaci Turističke organizacije – u 2017. godini bili su na 17. mestu, dok su se u prošloj godini popeli na 4. po broju dolazaka. U prilog tvrdnji da smo za Kineze sve interesatniji, govori i interna statistka po kojoj 40 odsto stranih turista koji dođu  u Informativni centar, čine upravo turisti iz najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Porodica Siem iz Šangaja u Subotici provodi jedan dan. Za naš grad su kažu čuli od prijatelja, koji su im preporučili da prilikom boravka u Srbiji posete i najseverniju tačku.

„Svima preporučujumo da dođu u Suboticu. Lepo je, jeftino, čak i u centru grada, a ljudi su prijateljski nastrojeni,“ kažu.

Šesnaestogodišnjim bliznakinjama se ipak najviše dopala hrana – u Evropu vole da dođu zbog pice i paste. Dan u Subotici korsite kako bi razgledali znamenitosti, a već uveče se vraćaju u Beograd, odakle idu put Crne Gore.

„Čuli smo da ovde veoma lepo i hteli smo da vidimo grad. Najviše nam se svidela Gradska kuća,“ dodaje Šada, jedan od sestara.

Kineski turisti, baš kao ova porodica, u Suboticu najčešće dolaze na dan do dva, a u Srbiju najviše zbog toga što im nije potrebna viza. Turistička organizacija Grada intenzivno radi na privlačenju Kineza, budući da je u prvoj polovini godine zabeležen je rast od čak 30 odsto dolazaka na nivou zemlje, kaže direktor, Aleksandar Medaković.

Zahvaljujući tesnoj saradnji sa turističkim organizacijama Srbije i Novog Sada,  Subotici je boravilo nekoliko grupa novinara, poput ekipe Čajna siks travel, televizije sa nacionalnom frevencijom, što je veoma dobar način za promociju destinacije, dodaje naš sagovrnik.

Ostale vesti iz ove kategorije