RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Žuta voda muči stanovnike Novog grada

Marijana Tolimir | 7. avgust 2019. | 10:21 | Društvo

Žuta voda muči stanovnike Novog grada

Građani koji stanuju u MZ „Novi grad“ obratili su se našoj redakciji sa žalbom na vodu iz gradskog vodovoda. Kako tvrde, u poslednje vreme je žuta, mutna i neprijatno miriše. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ objašnjavaju da će se problemi sa vodosnabdevanjem tog dela grada rešiti kada proradi Fabrika vode 2, a da u međuvremenu, kada primete ovakve promene, korisnici treba da pozovu  njihovu dežurnu službu.

Ovako izgleda voda iz slavina meštana Novog grada. Osim što je vidno žuta, voda i smrdi, kaže Ljubica Babić, koja ovde stanuje više od 50 godina. I ranije se dešavalo da imaju problema sa vodom, ali je situacija kulminirala u poslednja dva meseca, dodaje Ljubica.

Mesne zajednice Novi grad, Radanovac i Palić vodu dobijaju sa Vodozahvata 2, gde je u toku izgradnja Fabrike za preradu vode, koje će rešiti probleme  sa vodosnabdevanjem u tim delovima Subotice, objašnjavaju u nadležnom preduzeću. Dok se  to ne dogodi, apeluju na potrošače da kad god primete žutu vodu, to i prijave njihovoj dispečerskoj službi, kako bi mogli da obave ispiranje na hidrantskoj mreži.

Prerađenu vodu, koju ostatak grada dobija iz Fabrike vode 1, meštani  Novog grada dobiće do marta sledeće godine, kada je krajnji rok za završetak izgradnje  druge Fabrike za preradu vode.

Ostale vesti iz ove kategorije