RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Subotica-trans“ spreman za nove uslove o prevozu dece

Marijana Tolimir | 8. avgust 2019. | 12:25 | Društvo

„Subotica-trans“ spreman za nove uslove o prevozu dece

Krajem jula je usvojen novi Pravilnik o organizovanom prevozu dece autobusima, koji donosi znatno oštrije uslove za prevoznike počev od 1. septembra, kada će stupiti na snagu. Iz JP „Subotica-trans“ poručuju da su u završnoj fazi priprema da budu u potpunosti spremni, kao i da će sve što Pravilnik propisuje moći da ispune.

Pravilnik o organizovanom prevozu dece autobusima propisuje nove obaveze koje se odnose kako na vozače, tako i na sama vozila, a koje će prevoznici sa prvim danom škole, morati da ispune. Svaki autobus koji se angažuje za grupu đaka, moraće da ima sigurnosne pojaseve, a vozač koji je za volanom, dozvolu najmanje tri godine, objašnjavaju u JP „Subotica-trans“.

U subotičkom javnom preduzeću za prevoz putnika poručuju da su se uvek trudili da prevoz dece obavljaju na najvišem nivou bezbednosti, te da pozdravljaju regulisanje oblasti koja u fokus stavlja najosetljiviju grupu učesnika u saobraćaju. Dodaju da su u toku poslednje pripreme i da će moći da ispoštuju sva nova pravila.

Pravilnik propisuje i da na svaku grupu do 30 dece mora da bude jedan pratilac, a više od toga dva. Samo izuzetno, kada reč o linijskom prevozu, to može da bude vozač, a „Subotica-trans“ sada ima samo jednu takvu liniju – onu koja prevozi đake iz Nose.

Ostale vesti iz ove kategorije