RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Meso i mlečni proizvodi na pijacama bezbedni

Marijana Tolimir | 9. avgust 2019. | 10:58 | Društvo

Meso i mlečni proizvodi na pijacama bezbedni

Lako kvarljive namirnice poput mlečnih proizvoda i mesa na pijacama kojima upravlja JKP „Subotičke pijace“ su bezbedne, poručuju nadležni, i dodaju da tokom leta intenzivno kontrolišu zakupce. Napominju da se svi pridržavaju pravila koja propisuje Zakon o bezbednosti hrane, koji predviđa da se namirnice životinjskog porekla čuvaju u rashladnim vitrinama na određenoj temepraturi, te da nije bilo nikavih nepravilsnosti.

U vitrini Marte Balaš Piri više vrsta mlečnih prozvoda, i to iz njene radinosti - sitan sir, podliveni sir, slatka pavlaka i maslac. Kako kaže, leti ima manje vrsta jer je toplo, a s posebnom pažnjom ih donosi i čuva kada su ovako visoke temperature, jer lako mogu da se pokvare.

Iako je veoma toplo, kupci na pijaci pazare ne samo mlečne proizvode, već i sveže meso. Kažu da svojim prodavcima veruju, jer sve čuvaju u rashladnim vitrinama.

U JKP „Subotičke pijace“ poručuju da kupci mogu biti bezbrižni, jer tokom leta sprovode pojačanu kontrolu rashladnih vitrina i to svakog jutra na svakoj pijaci. Proverava se kako higijena, tako i temperatura, i kako objašnjavaju, zakupci se striktno pridržavaju pravila.

Osim samog preduzeća, namirnice na pijacama kontrolišu i nadležne inspekcijske službe i za sada nije zabeležen ni jedan slučaj nepoštovanja pravila čuvanja namirnica životinjskog porekla, dodaju u „Subotičkim pijacama“.

Ostale vesti iz ove kategorije